Chemie en voedingsmiddelenindustrie

Energieverbruik in de industrie

In 2018 is er in Nederland in totaal 242.399 Petajoule (PJ) aan energie verbruikt in de industrie. 25 procent van het primaire energieverbruik vindt plaats in de voedingsindustrie. Nog eens 15 procent wordt verbruikt door de chemische industrie. In totaal komt daardoor dus 40 procent van de energie verbruikende industrie in aanmerking voor onze duurzame oplossing.

Zo’n 13 procent van het energieverbruik wordt besteed aan het schoonmaken van processen in de voedingsindustrie. Voor de overige industrie ligt dit percentage iets lager. Het hoge energieverbruik heeft te maken met energie intensieve processen en het feit dat veel energie verloren gaat door vervuiling van onder andere warmtewisselaars. Een vervuilingslaag van 0,3 mm zorgt immers al voor een 11% hoger energieverbruik.

Energieverbruik in de industrie
Uitdagingen in de chemie en voedingsmiddelen industrie

Uitdagingen in de industrie

Door middel van onze Clean Smart Solutions is het mogelijk om processen optimaal te sturen, waardoor vervuiling kan worden voorkomen zonder enig verlies aan kwaliteit en/of kwantiteit van producten. Zo realiseren wij een efficiëntere manier van produceren met een lager energieverbruik.

Deze oplossing is geschikt voor leidende bedrijven in de petrochemische en/of voedsel producerende industrie, welke een maatschappelijke voorbeeldrol invullen en focussen op duurzaamheid. Herkent u zich in dit profiel? Dan herkent u waarschijnlijk ook de volgende uitdagingen:

  • Onverwachte of ongeplande shutdowns
  • Grote mate van onvoorspelbaarheid
  • Geen inzicht in het ontstaan van vervuiling
  • Oplopend risico op imagoschade en/of daling
  • Moeten voldoen aan strengere klimaateisen vanuit de wetgeving

Voordelen ToPerform Smart Solutions

Hoogstwaarschijnlijk bent u al enige tijd bezig met big data en het toepassen van AI. Door de grootte van uw organisatie en de focus op primaire taken verloopt het ontwikkelproces echter traag en is het lastig om de verschillende disciplines te verbinden. Een gebrek aan gekenmerkte data, wat de ontwikkeling binnen uw organisatie tegenhoudt, kan er voor zorgen dat de volwassenheid in procesautomatisering vertraagt.

ToPerform Smart Solutions richt zich volledig op vervuiling in warmtewisselaars, fornuizen en membranen en is door haar interne aanwezige domeinkennis onderscheidend​. Onze softwareoplossing is gericht op het kunnen inpassen in uw huidige softwaresysteem. Door de intensieve samenwerking met onze partners, waaronder sensor ontwikkelaars en kennisinstellingen, is het mogelijk om meer onderscheidende data vanuit het proces in te lezen​. De kleinschaligheid van onze organisatie zorgt bovendien voor een snelle aanpassing op uw behoefte, uw vraag.

"Voorspelling van vervuiling is een doorbraak voor condition based cleaning!"
Hans Borgt
Global Technology Associate Industrial Clearning bij DOW
"Als dit product bestond, dan had ik het al gekocht."
Arjan van Asselt
Senior Process Development Engineer bij Friesland Campina
"Een oplossing als dit sluit heel mooi aan bij de ontwikkelingen waar wij mee bezig zijn"
Kees Geerse
Process Development Manager bij Huntsman

Ontdek uw kansen

Is vervuiling momenteel niet direct meetbaar in uw processen, laat staan dat het mogelijk is om te voorspellen wat de vervuiling zal zijn? Worden uw schoonmaakprocessen pas achteraf beoordeeld op kwaliteit en efficiëntie, waardoor bijsturen tijdens het proces niet meer mogelijk is? Wij helpen u graag aan een voorspelbare en betrouwbare oplossing. Een oplossing waarin u real time inzicht in de vervuilingsgraad krijgt en ons zelflerende model naast optimalisatie ook afwijkingen herkent.

Softwareplatform ToPerform Smart Solutions

Meer informatie of een kosteloos adviesgesprek?

Bent u klaar voor een verlaging van uw energieverbruik voor het productie- en schoonmaakproces? Wil u het gebruik van chemicaliën en water
verminderen en uw CO2-uitstoot reduceren? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over onze oplossing.
Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek laten we u graag zien wat de mogelijkheden van onze oplossing zijn voor uw productieproces en bedrijf.